Visie2019-01-20T21:12:23+00:00

Visie

Ik voel me geen kunstenaar.
Wat ik doe is enkel gevoelens omzetten in kleur op wit papier.
Maar als jij er naar kijkt met andere ogen dan die van mij
verheft wat ik doe misschien tot kunst.
Monique

Wanneer je schildert leer je gaandeweg de controle los te laten en jezelf over te geven aan je intuïtie.
Je werkt jezelf al schilderend doorheen allerlei gevoelens die aan het einde als puzzelstukjes samenvallen en waarbij kleur, een grote invloed uitoefent op mijn ziel. Het samenvloeien van kleuren roept vaak emoties op die niet in woorden zijn te bevatten.

Zoals ik hou van de eenvoud in alle dingen, zo moet ook mijn werk zijn schoonheid vinden door de eenvoud die het uitstraalt. Vandaar dat mijn werk de weerspiegeling weergeeft van mijn diepste zijn.

Citaat:
Monique is een aquarelliste die in alle rust en bescheidenheid topwerken maakt.
De strakke stijl en het bijzonder kleurenpalet zijn typische kenmerken.  Zij werkt altijd geabstraheerd omdat ze van mening is dat niet alles moet gezegd worden. Less is more, is een stelling die zij huldigt. Ik verwijs hierbij ook naar Godfried Bomans, de scherpzinnige schrijver van de fijne anecdote, die zei:
“Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner. Het is de duur bevochten stempel van de meester.”
Bruni Mortier 2011

Citaat:
We zien het virtuoos gebruik van de aquareltechniek: de perfecte compositie en het al even perfect kleurgebruik. Monique lijkt alles te beheersen.
Ten minste dat leert ons de eerste aanblik.
Ik ervaar bij beiden een verhaal van menselijke kwetsbaarheid. Het is aan u beste toeschouwer om de diepere waarheid te ontdekken.
Luc Van Cauter 2013